Aplikační spam

- Posted in Uncategorized by

Také čekáte, až bude mít každé obchodní centrum vlastní aplikaci na otevírání dveří a splacování záchodů? Myslíte si, že jsem se zbláznil? No svět tímto směrem ale bohužel kráčí.

Aplikace, aplikace a zase aplikace

Valí se to na nás ze všech stran. Každá větší společnost po nás začíná chtít, abychom si nainstalovali jejich aplikaci. Až se nabízí otázka, jestli jich v tom telefonu nezačíná být nějak zbytečně moc. Ještě větší zamyšlení nastává, když si uvědomíme, že máme nainstalováno třeba pět aplikací s naprosto totožnou funkcí, ale vždy od jiné společnosti, protože jsou vzájemně nekompatibilní. Nebo že ta daná aplikace dělá jen jednu užitečnou věc, která by šla bez potíží vyřešit jednou kolonkou na webové stránce.

Banky

Asi nejdůležitější aplikace jsou dnes ty bankovní. I zde ovšem narážíme na ten problém, že když máme víc bank, musíme mít pro každou aspoň jednu vlastní aplikaci. Ovládat účet sice jde i pomocí aplikace cizí banky (i když to dost často uměle hází klacky pod nohy), ale ověřovací klíč je nutné mít pro každou banku vlastní. A o nějaké alternativě třeba v podobě hardwarového tokenového klíče banky moc slyšet nechtějí. Je samozřejmě jasné, že něco takového se i špatně přenáší na jiné platformy, takže s něčím jiným, než je iOS, nebo Android si neškrtnete.

Státní a obecní správa

Z pohledu státu je situace daleko lepší a alternativ, co lze použít pro e-government je daleko víc, ale z pohledu obcí je situace horší. Vzniká spousta aplikací pro jednotlivé obce, které zajišťují parkování a MHD. Ano stále existuje možnost koupit si papírovou jízdenku (až na výjimky), dojít k parkovacímu stojanu a podobně. Ale tento stav dle trendů nebude trvat věčně a né každé město má aplikaci i ve webové verzi. Člověk, který každý týden cestuje napříč republikou si tedy musí stáhnout další balíček několika aplikací.

Obchody

Tento segment je kapitola sama pro sebe. Dřív stačila plastová kartička, dnes nám cpou celou aplikaci. Proč zrovna aplikaci a jen nezdigitalizovali kartičku, to čert ví. Zde ale aplikační spam člověk pocítí nejvíce, protože hromada zvýhodněných slev je vázaných právě na to, že je člověk členem jejich „klubu“. Takže ten, kdo chce levnější zboží daného obchodu, tak nejen že musí souhlasit s tím, že obchodu dobrovolně sdělí co a jak často nakupuje, ale dokonce si musí nainstalovat jejich aplikaci. A pro každý obchod zvlášť.

Kurýrní služby

Tyto aplikace bych označil jako vynucená buzerace, protože danou aplikaci využijete jen tehdy, když vám daná firma doručuje zásilku a to ještě jen v některých případech. Některé tyhle aplikace umožňují zásilku i odeslat, u některých společností zásilku jako koncový zákazník bez aplikace ani odeslat nemůžete a u některých je aplikace vázaná na otevírání úložných boxů přes Bluetooth. Prakticky veškeré tyhle operace, kromě toho otevírání boxu by šlo bez problémů udělat bez aplikace. Jeden případ za všechny. Jedna nejmenovaná firma mi nedávno doručovala zásilku. Přišla SMS s termínem doručení a informací, že změna termínu je možná v aplikaci. Problém bylo to, že byla možná pouze v aplikaci, přitom na toto by stačil jeden malý formulář na webu.

Jak z toho ven?

Minulý článek na mém blogu byl věnován mému sedmi letému používání telefonu s Ubuntu Touch a zmínil jsem, že si nejsem jistý, jestli tento stav chceme do tohoto nového systému přebírat. Ale je nějaká možnost, jak z tohoto ven? Za mě jedna existuje. Ta možnost je sdružování aplikací, kterou mají stejnou funkci. Ať si třeba každá banka má vlastní aplikaci, ale ať zároveň vznikne jedna nezávislá a univerzální v rámci ní ať je vyřešeno i dvoufázové ověření s jakoukoli bankou. S tím bych spojil současné notifikační ověření a k tomu volitelně HW token. Pokud jde o městské a obecní aplikace, tak není nic jednoduššího, než vytvořit jednu, kde by se jen vybralo město a bylo na jednom místě vše potřebné. Pokud jde o obchody, tak zde lze také udělat jen jednu, která by podporovala rozšíření (pluginy) pro jednotlivé obchody. Zákazník by jen při příchodu na pokladnu, případně v případně nákupního scaneru, při příchodu do obchodu naskenoval QR kód a aplikace by se postarala o zbytek. Pokud jde o aplikace kurýrních společností, tak ty bych nemilosrdně přesunul na web. Nevidím důvod mít pro těch pár funkcí celou aplikaci. Možná to otevírání boxů, ale i to by se dalo udělat online z webové stránky po zadání nějakého hesla. Bohužel aby se situace takto zjednodušila, tak by musela přijít nějaká regulace aspoň na evropské úrovni, což je ale asi jen zbožné přání.